MATERIALE

Mobilierul produs de Profilo este rezultatul unui proces de cercetare continuu si a unei selectii precise a materialelor disponibile pe toate pietele europene, de la cele mai traditionale la cele mai inovative. Alegerea materialelor pe care le folosim se face cu strictete, in mod continuu, dupa criterii de calitate foarte bine definite, astfel incat produsul final sa asigure o garantie a calitatii si a durabilitatii la cele mai inalte standarde.

Posibilitatea de utilizare a diferitelor materiale este in legatura directa cu destinatia si amplasarea corpului. In alegerea materialelor este foarte important sa tineti cont de recomandarile nostre pentru cele mai bune rezultate estetice si functionale.

În Europa şi în lumea întreagă - EGGER gândeşte global şi acţionează local. Cu 17 fabrici in 7 tari europene, grupul s-a evidentiat prin calitatea produselor si varietatea finisajelor propuse. Calitatea PAL-ului Egger ne-a facut sa ii alegem ca partener de multi ani si nu am fost dezamagiti niciodata de solutia aleasa.

Placile de TSS (Thermo Structured Surface) sunt fabricate din PAL brut, acoperit cu o hartie decorativa speciala tratata cu rasini melaminice care prin presare la temperatura ridicata devin parte din acesta. Procesul ireversibil de durizare termica permite crearea pe suprafata materialului a unor efecte tridimensionale ce aduc materialul la viata.

Cei de la Krono System si-au propus si au reusit sa realizeze un material ultra lucios, reciclabil ce poate fi folosit pentru a crea finisaje unice, imposibil de preodus cu alte tehnologii din piata. Acrylicul este recomandat pentru bucatarie, living, baie, dormitor usi de interior si nu numai. Finisajele propuse sunt unice, deosebite, in linie cu cerintele pietei si in acelasi timp competitive.

HPL (High Pressure Laminate) este un material foarte rezistent, produs din fibre celulozice, impregnate cu rasini termo-stabile (fenolice si melaminice) si presate la 10 MPa=100 Kg/cm2, in conditii de temperatura ridicata. Produsul astfel rezultat este o placa caracterizata printr-o buna comportare in timp ce isi pastreaza planeitatea si dimensiunile initiale chiar si in conditii extreme de mediu. Stratul  superior este un lac acrilic, ce contine aditivi speciali pentru protectie impotriva razelor ultraviolete si a apei.

RO: MDF (Medium density fibreboard) este un material stratificat obtinut prin combinarea de particule lemnoase cu ceara si liant de rasini si laminarea amestecului obtinut in panouri la temperatura si presiune ridicate. MDF-ul este mai puternic și mult mai dens decât plăci aglomerate. In general este mai ieftin decat lemnul masiv, are aceleasi proprietati pe toate directiile deoarece nu are fibra, prezinta o stabilitate crescuta a dimensiunii si formei (nu se dilata sau contracta ca lemnul masiv), este flexibil si poate fi folosit pentru suprafete curbe. Vopsirea si lacuirea ii confera MDF-ului un finisaj unic, elegant, de o calitate superioara.

Furnirul este o foaie subtire de lemn, in general cu grosimi cuprinse intre 0.5-2mm, decupata dintr-un bustean si reprezinta cea mai eleganta forma de exprimare si in acelasi timp, cea mai inalta forma de valorificare a lemnului. Bustenii pentru furnir reprezinta maximum 5% dintr-o padure, deoarece trebuie sa indeplineasca foarte multe conditii: forma, dimensiuni, lipsa nodurilor, structura, culoare. Fiecare foaie de furnir este unica. Fiecare arbore este unic. Foile dintr-un bustean sunt asemanatoare dar nu identice; intotdeauna exista diferente intre foile de furnir natural.

Folosirea sticlei vopsite sau printate a devenit tot mai frecventa deoarece imbina cu succes functionalul cu esteticul. Puteti placa destul de usor zona dintre coprurile de bucatarie cu o imagine placuta sau cu o culoare RAL/NCS. Veti obtine o suprafata compacta, fara rosturi, extrem de usor de curatat. Posibilitatile de combinare in amenajare a sticlei vopsite sau printate sunt foarte multe (mese, placari de pereti, usi de mobilier, usi de baie, etc).

Este un material special creat de inginerii francezi, format din doua straturi, stratul superior – furnir natural de diferite esente si finisaje, peste care se aplica rasini la temperatura si presiune ridicate, iar stratul inferior este un strat suport HPL. Printre calitatile deosebite ce evidentiaza acest material ca un „high finish” se numara: rezistenta la abraziune, rezistenta la soc mecanic, rezistenta la zgarieturi, rezistenta ridicata la razele UV, la soc mecanic, la zgarieturi, la temperaturi ridicate (ex. tigara aprinsa), rezistenta la foc.

Cu o compozitie de 92% particule de siliciu, in forma quartz-ului sau a nisipului, blatul din gama Stone Italiana este un material antiseptic si foarte rezistent la zgarieturi sau caldura. Beneficiaza de luminozitatea culorii si nu se pateaza. Cu o frumusete naturala, creaza o ambianta care va va usura alegerea, indiferent de stilul dorit: rustic, contemporan, clasic sau in trend. Poate fi folosit la pardoseli, blaturi la bucatarii, placari de perete, bai(chiuvete), baruri, receptii.

RO: Corian® oferă utilizatorilor finali, arhitectilor si designerilor, o gamă largă de opțiuni de design și posibilități de exprimare estetica.
Forme curgătoare, fără imbinari vizibile, efectele îndrăznețe de culoare și transluciditate – daca ceva poate fi imaginat, atunci poate fi creat cu DuPont ™ Corian®. Corian® este disponibil într-o gamă largă de modele și tonuri. Este un material ce poate fi folosit in băi, bucătării, restaurante, receptii si nu numai. DuPont este caracterizat prin inalta performanta si estetică deosebita.

TOP